Velg det beste kvalitetsteppet for små områder

Velg det beste kvalitetsteppet for små områder

De fleste ønsker at rommet de dekorerer skal se større ut. Men, dette er ikke alltid mulig siden det kan kreve dyre renovasjoner. Det er derfor praktisk talt umulig å gjøre et lite rom til et større rom. Det er virkeligheten, men med det riktige teppet kan det faktisk oppnås. Et godt valg av teppe kan gjennom optiske illusjoner få rommet til å virke større. Hvordan kan vi oppnå dette? I dag vil vi gi dere noen tips til hvordan et teppe 200×300 kan få rommet ditt til å virke større enn du tror.

Å sette inn et vegg-til-vegg teppe er alltid ideelt

Dette er ganske enkelt. Ett vegg-til-vegg teppe er ganske nyttig i denne prosessen. Det skaper en følelse av kontinuitet. Husk at når en gulvflate er delt opp i ulike deler, mønstre og farger, gir det inntrykk for øyet. Naturlig nok, når øyet ser mange små overflater vil hele gulvet virke mindre. Dette er hvordan hjernen kategoriserer rommet. Men, om teppet strekker seg fra den ene veggen til den andre, er øyet i posisjon til å flytte seg fra den ene ytterkanten til den andre uten stopp. Resultatet er at hjernen visualiserer et større område. Sammenlign dette med å se på en by og et hav. Havet er kontinuerlig, og du vil derfor forestille deg at det er endeløst sammenlignet med byen som har mange bygninger av varierende høyder og farger.

Bruk sterke farger for god stemning

Husk alltid på at fargen er meget viktig når du velger det riktige teppet til ditt rom. Mange tror fremdeles at lyse farger vil få rommet ditt til å virke større. Dette er ikke riktig. Områder virker som oftest større når du bruker sterke farger. Sterke farger har den effekten at de i det ubevisste minner oss på dagtid, når skyene er lyse og verden er stor. Når fargene er dempede minner de oss om ting som huler og natten, der man ikke kan se langt. Det er denne psykologiske åpenheten som gjør sterke farger til det perfekte valget for et lite rom.

Velg riktig størrelse til ditt rom

Generelt sett vil et teppe 200×300 passe perfekt i barnerom på denne størrelsen. Aldri kjøp et mindre eller større teppe. Et mindre teppe vil få rommet til å virke rotete og mindre. Et større teppe vil stimulere hjernen din til å tenke at rommet er mindre og at det er derfor teppet ikke får plass. Alltid kjøp tepper, matter og puter hos Trendcarpet for å få mest ut av pengene dine. De er en av de største nettbutikkene med et stort utvalg å velge fra.

Categories: Home Improvement

About Author